Tienrayse Anouk Cruysberg en haar tante Gerry Franken uit Boxmeer werken al 18 jaar samen en staan geregeld op kunstmanifestaties en exposities, in galeries en op tuinbeurzen. Naast dat zij familie zijn is creatief samenwerken wat hen bind.

 

Door schilderijen en beelden van keramiek te combineren, ontstaat er als het ware een drie-dimensionaal effect in hun tentoonstellingen. Hun werken zij enerzijds uitbundig en fel, anderzijds ingetogen in aardetinten. Het gebruik van lijnen, vlakken en verschillende structuren spelen een belangrijke rol. Gerry en Anouk laten zich in hun werk leiden door dingen van alledag door de natuur, boeken, een stuk stof of zelfs reclame.

 

Het keramisch werk, gemaakt van fijne chamotteklei, is volgens een oude Japanse techniek raku gestookt. De oorsprong van de raku vinden we bij de theeceremonie in de eeuwenoude Japanse Zen-cultuur, een oude filosofie en levensbeschouwing uit de 16e eeuw. Ook maken zij gebruik van engobe en oxides. Zo ontstaan er prachtige kleurcombinaties van dekkend tot transparant.

 

Zij maken ook werk in opdracht zoals muurschilderingen, urnen. Ook beschilderen zij begrafenis- of crematiekisten.

 

Als u interesse heeft kunt u altijd een kijkje komen nemen in het Atelier in Tienray.